Căutare rapidă: Oferte | Cereri | Companii

Căutare:
Categorie:
Companii
  • Companii
  • Cereri
  • Oferte
Țara:
Toate
  • Toate
  • România
  • Magyarország
Județ:
Toate
  • Toate
Caută
Căutare
CBBCN - Border Market
Despre proiect

Luând în considerare problemele identificate la nivelul județelor Bihor și Hajdu-Bihar din perspectiva mediului de afaceri și a climatului economic local, au fost identificate probleme legate de lipsa unor „unelte”, pârghii prin care cooperarea în afaceri să fie susținută. Această problemă se regăsește atât la nivel local cât și la nivel transfrontalier. Câteva din efectele problemelor mai sus amintite sunt după cum urmează: intensitatea scăzută a inițiativei antreprenoriale sănătoase, slaba comunicare a comunității de afaceri la nivel local și transfrontalier, dezvoltarea tehnologică limitată a IMM-urilor și în special informația limitată, incorectă sau fragmentată de care companiile locale (indiferent de țara de proveniență) dispun. În acest sens Zona Metropolitană Oradea împreună cu, Camera de Comerț și Industrie Bihor și Camera de Comerț și Industrie Hajdu-Bihar au decis să pregătească un proiect comun care să vină în întâmpinarea câtorva din nevoile mai sus amintite. Prin intermediul proiectului intitulat „Preparing and setting-up a cross-border cooperation between business networks at the level of Bihor and Hajdu-Bihar counties”, cu acronimul CBBCN, si numărul: HURO/1001/160/2.1.2. s-au implementat o serie de activități, repartizate echilibrat între parteneri, astfel spre exemplu Zona Metropolitană Oradea în calitate de Lider de Proiect este responsabilă de realizarea conferinței de deschidere a proiectului, colectarea, cu sprijinul partenerilor, unei baze de date cu IMM-uri din cele două zone ale frontierei, realizarea unei platforme web (site web) care să cuprindă baza de date colectată și care să ofere posibilitatea IMM-urilor și persoanelor fizice să se înregistreze pe site pentru a avea acces la datele de contact și pentru a oferi sau a avea la dispoziție diferite servicii sau produse.
Camera de Comerț și Industrie Bihor a fost responsabilă cu realizarea unui târg expozițional pentru IMM-urile din cele două țări, companii care vor fi introduse ca beneficiari direcți în cadrul activităților proiectului. De asemenea, aceasta a organizat cursuri de formare pentru angajații IMM-urilor care participă la târgul expozițional și Business Forum (activități care s-au desfășurat în aceeași perioadă). Acesta din urmă a fost organizat de liderul de proiect și a fost evenimentul care va deschide târgul expozițional. Camera de Comerț și Industrie Hajdu-Bihar a organizat un Business Forum și un Târg Expozițional, în Ungaria. Sfârșitul proiectului a prevăzut realizarea unei vizite de studiu în Ungaria și în România la care pe lângă partenerii proiectului au participat și IMM-urile deja implicate în una sau mai multe activități ale proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 67.350 euro din care 2.397,25 Euro reprezintă cofinanțarea partenerilor și 64.952,75 finanțarea Uniunii Europene.

Proiectul are un număr de 3 parteneri.

Lider de Proiect:
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea
Adresa: Piața Unirii nr. 1-3, cam. 134, Oradea, jud. Bihor, Romania
Bugetul liderului de proiect: 23.200 euro (din care co-finanțarea este de 696 euro)

Partener de Proiect 1:
Camera de Comerț și Industrie a județului Hajdu-Bihar
Adresa: 4025 Debrecen, Petofi Ter 10, Ungaria
Bugetul partenerului 1: 23.900 euro (din care cofinanțarea este de 1.195 euro)

Partener de Proiect 2:
Camera de Comerț și Industrie Bihor
Adresa: str. Roman Ciorogariu nr. 65, loc. Oradea, jud. Bihor, Romania
Bugetul partenerului 2: 20.250 euro (din care cofinanțarea este de 506,25 euro)

Inregistrare firmă
Inregistreaza-ti firma si incepe colaborarea cu toti producatorii si furnizorii inscrisi in Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania.
Adaugă cereri și oferte
Inregistreaza-ti firma si incepe colaborarea cu toti producatorii si furnizorii inscrisi in Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania.