Căutare rapidă: Oferte | Cereri | Companii

Căutare:
Categorie:
Companii
  • Companii
  • Cereri
  • Oferte
Țara:
Toate
  • Toate
  • România
  • Magyarország
Județ:
Toate
  • Toate
Caută
Căutare
AGROIND CAUACEU SA - Border Market
AGROIND CAUACEU SA
Despre noi Produse Servicii Contact

Comert cu ingrasaminte, pesticide, seminte. Societatea a luat fiinţă în anul 1974 sub denumirea de Unitatea Agricolă Cauaceu,in comuna Biharia, judeţul Bihor, având ca obiect de activitate cultivarea pământului, creşterea animalelor, prelucrarea cărnii din producţie proprie precum şi comercializarea produselor obţinute. Produsele comercializate de Unitatea Agricola Cauaceu au devenit in scurt timp un etalon al calitatii pentru consumatorii din judetul Bihor.

În anul 1991 societatea avea in componenta trei ferme agricole, din care una pomicolă şi două agrozootehnice precum şi un abator cu o capacitate de 500 tone preparate pe an. Societatea exploata 150 ha cu pomi fructiferi şi 1300 ha teren arabil pe care cultiva grâu, porumb, orzoaică si floarea soarelui. Fermele zootehnice aveau un efectiv mediu de circa 5000 capete porcine, 300 capete bovine la îngrăşat şi recondiţionat, 300 vaci cu lapte precum şi tineretul aferent de circa 500 capete viţei şi viţele pentru prasilă şi îngrăşat.
In anul 2002 societatea trece in patrimoniul privat, Agentia Domeniilor Statului scotand la vanzare toate actiunile detinute.Actiunile sunt achizitionate in toatalitate de S.C.Romina Agroimpex S.R.L. Diosig.Societatea exploata in anul 2002,1.000 hectare teren agricol si 140 hectare pomi fructiferi,realizand o cifra de afaceri de 5.267.860 RON si un profit net de 56.412 RON,avand 48 de angajati.
Incepand cu anul 2003 societatea si-a diversificat obiectul de activitate,facand comert cu ingrasaminte chimice,seminte,pesticide si cereale.O data cu diversificarea activitatii societatea a facut mari investitii din fondurii proprii si fonduri SAPARD si FADR,investitii care se ridica la cifra de 4.000.000 EURO,in achizitia de masini si utilaje agricole performante,mijloace de transport de mare tonaj,construirea de spatii de depozitare,precum si modernizarea celor existente.
In anul 2010 a fost data in folosinta si statia de prelucrare seminte de cereale,o investitie moderna in valoare de aproximativ 1.000.000 EURO,care confera firmei noastre capacitatea de a prelucra pentru vanzare semintele de grau,orz,orzoaica si triticale,care sunt produse in cele doua ferme de la Diosig si Cauaceu. O data cu punerea in functiune a acestei instalatii Agroind Cauaceu devine unul dintre cei mai importanti producatori de seminte de cereale de toamna din vestul Romaniei.